Teslina ulica dobila novi cjevovod

Teslina ulica dobila novi cjevovod

Vodovod Dubrovnik

Iz Vodovoda Dubrovnik pohvalili su se da su završili 600 tisuća kuna vrijednu rekonstrukciju 270 metara dugog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Nikole Tesle. Na građevinske radove utrošeno je 400 tisuća, a ostatak na materijal i priključne cjevovode koji su također rekonstruirani.

Od zgrade Elektrojuga do Dalmatinske ulice dotrajale PVC cijevi koje su u prošlosti često pucale zamijenjene su značajno otpornijim novim cjevovodom od nodularnog lijeva.

"Sinoć je postavljen i posljednji sloj asfalta te je time ova investicija uspješno dovršena u zadanom roku. Moram istaknuti kako su ovi radovi bili posebno zahtjevni jer se radilo na jednoj od najkorištenijih gradskih prometnica, a ujedno i na iznimno bitnom raskrižju Tesline ulice i ulica Od Mihajla, Od Batale te Lapadske obale. Zbog toga se radilo i noću, kako bi ometanje prometa sveli na najmanju moguću mjeru, a posebna pažnja posvetila se očuvanju postojeće komunalne infrastrukture", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, zahvalivši svima koju su sudjelovali u ovoj investiciji, ali i građanima na strpljenju za vrijeme trajanja radova, čijim je dovršetkom Vodovod dugoročno osigurao učinkovito funkcioniranje sustava vodoopskrbe na ovom području.