"Tjedan karijera" na Sveučilištu u Dubrovniku

"Tjedan karijera" na Sveučilištu u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Tema ovogodišnjega "Tjedna karijera", koji se održava od 2. do 7. ožujka, je "Komu pripada budućnost?", a ujedno je to i naslov središnjeg događanja – predavanja astronoma Korada Korlevića, koje će se održati u četvrtak 5. ožujka u 10 sati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Što budućnost donosi čovječanstvu ili pojedincu? Što već znamo, a što nas čeka? Pitanja su to koja uvijek intrigiraju stručnjake i futuriste. Uz stečenu diplomu, važno je cjeloživotno usavršavanje i stjecanje znanja i vještina. Ići u korak s novim tehnologijama nije dovoljno za uspjeh. Od zaposlenika se danas traži kreativnost, originalnost, kritičko razmišljanje, vještine uvjeravanja i pregovaranja, usmjerenost na detalje. Uz to, do izražaja sve više dolazi i emocionalna inteligencija kao bitna osobina zaposlenika.

I ove će se godine održati okrugli stol: Razvoj modula upravljanja vlastitom karijerom na visokim učilištima, u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje.

Kao i prošle godine, jedan je panel u organizaciji Alumni kluba, na kojem će se govoriti o važnosti povezivanja poslovnog sektora i visokog obrazovanja.

Ove će se godine prvi put održati i radionica za poslodavce s temom: „Kako se pripremiti za studente?“.

Dodatno, upriličit će se i predstavljanje knjige „Kako preživjeti u suvremenoj džungli?“ psihologa Sandra Kraljevića.

Sva događanja Tjedna karijera otvorena su za zainteresiranu javnost, a namijenjena prije svega našim studentima.

Opširnije možete saznati na Facebook stranici Sveučilišta.