Tko će i kada ovog ljeta ipak slijetati u Zračnu luku Dubrovnik?

Tko će i kada ovog ljeta ipak slijetati u Zračnu luku Dubrovnik?

Radio Dubrovnik

Iz Županijske komore Dubrovnik obavijestili su javnost o nizu letova europskih zrakoplovnih kompanija koji će se u drugom dijelu lipnja te u srpnju ostvariti prema Zračnoj luci Dubrovnik te uspostaviti redovite zračne linije.

Tako Air Baltic od 17. lipnja uvodi liniju Riga Dubrovnik dvaput tjedno, svakog ponedjeljka i četvrtka, a od 6. srpnja uvodi liniju Vilnius – Dubrovnik.

Ryanair će od 1. srpnja povezivati Dubrovnik i Dublin dvaput tjedno, srijedom i nedjeljom, a Air France Pariz i Dubrovnik od 4. srpnja dvaput tjedno, subotom i nedjeljom. Uz to, na toj liniji će od 13. srpnja dodati još jedan let tjedno, i to ponedjeljkom.

Transavia će povezati Paris Orly i Dubrovnik triput tjedno - srijedom, subotom i nedjeljom, a u srpnju se očekuje povećanje broja tjednih letova na ukupno četiri.
Uz to će od 29. lipnja povezivati Nantes i Dubrovnik s dva tjedna polaska, srijedom i subotom, a takav broj rotacija namjeravaju zadržati i u srpnju.

Do Dubrovnika će se moći lakše doći i iz Belgije. TUI Belgium od 20. lipnja uvodi sezonsku liniju Bruxelles – Dubrovnik dvaput tjedno, srijedom i subotom. Brussels Airlines će od 27. lipnja povezivati Bruxelles i Dubrovnik dvaput tjedno, utorkom i nedjeljom, a očekuje se da će u srpnju povećati broj letova na četiri tjedno.

Luxair, nacionalni prijevoznika Luksemburga, povezivat će od 20. lipnja to odredište s Dubrovnikom jednom tjedno svake subote, a od 4. srpnja uvest će i dodatni let srijedom.

Njemačka Lufthansa povezivat će od 20. lipnja jednom tjedno svake subote u lipnju Dubrovnik s Frankfurtom i Munchenom. Veći broj tjednih letova iz oba odredišta svakodnevno prema Dubrovniku očekuje se od početka srpnja.

Češki Smartwings također je najavio uvođenje direktnih redovitih letova za Dubrovnik.