Traže se sportski volonteri za "Vela Luka outdoors"

Traže se sportski volonteri za "Vela Luka outdoors"

Ivo Cagalj/PIXSELL

Općina Vela Luka i Turistička zajednica Vela Luka organiziraju sportsku manifestaciju "Vela Luka Outdoors" zajedno sa HGSS-om, HPD Mareta, BK Timun i TTK Strka koji su prepoznali veliki interes za outdoor turizmom te Velu Luku kao savršenu podlogu za takvom vrstom turizma.

"Vela Luka Outdoors" je zasigurno jedan od najvažnijih sportskih događaja na otoku Korčuli koji je započeo 2014.godine.

Osim penjačkog zida, predavanja i projekcija pustolovnih filmova, utrke kajacima,dječje utrke tu su trail utrke i MTB utrke koje vas vode kroz prekrasnu prirodu Vele Luke i okolice, veloluške maslinike i vinograde te vidikovce s kojih se pruža pogled na brojne uvale i okolne otočiće. Trail utrke podijeljene su u dvije kategorije:Veli trail u duljini od 22 km i Mali trail od 10 km te biciklistička utrka od 28 km na kojima očekujemo više stotina natjecatelja.

I jedna i druga utrka imaju karakter internacionalnog susreta sportaša profesionalaca i amatera/ rekreativaca. Ovogodišnje utrke će se održati u subotu 21. rujna.

"Općina Vela Luka i Turistička zajednica u provedbi ovih aktivnosti daju svoju punu potporu, jer je razvijanje ovih i sličnih sadržaja u funkciji unaprjeđenja ukupne turističke ponude i produljenja turističke sezone. Kako naše planinarsko društvo Mareta i Luško lito nisu u mogućnosti sami biti na usluzi velikom broju sportaša koji će sudjelovati u ovim događanjima, pozivam sve zainteresirane za volontiranje i pomoć da se uključe u ove aktivnosti. Svaki volonter će dobit majicu,večeru i izlet. Unaprijed se zahvaljujem svima onima koji će dati podršku ovim sportskim manifestacijama", ističe općinska načelnica Katarina Gugić.

Svi zainteresirani volonteri trebaju ostaviti svoje kontakt podatke u uredu Turističke zajednice najkasnije do utorka 17. rujna.