Treće uho: Inuitska kultura u Dubrovniku

Treće uho: Inuitska kultura u Dubrovniku Treće uho: Inuitska kultura u Dubrovniku

Izložbom “Kanadski Inuiti: drevni simboli u suvremenoj umjetnosti” koju se može pogledati od 4. do 9. studenog u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, započinje festival Treće uho.

Stručnjakinja za inuitsku umjetnost, Judith Varney Burch,  koja živi na relaciji Nova Scotia (Kanada) - Virginija (SAD), donijela je svoje desetljećima skupljano znanje u Dubrovnik. Ta vlasnica Arktičke inuitske umjetničke galerije i istraživačka suradnica Instituta Smithsonian u Washingtonu, postavila je zbirku radova u Galeriji Dulčić Masle Pulitika te će tako Dubrovčanima podijeliti znanje stjecano kroz četvrt stoljeća predanog rada s umjetnicima i starješinama u zajednicama na sjeveru Kanade.
Godinama je bila putujuća predavačica, surađujući s kanadskim veleposlanstvima na izložbama diljem svijeta, a u posljednje vrijeme radi kao kustosica zbirke radova na platnu u etnografskim muzejima diljem Europe i Azije. Njezina putovanja potaknula su mnoge na istraživanje i doprinijela boljem razumijevanju inuitske kulture.