TUŠ-evci s AEHT-e u Splitu s dvije zlatne i dvije brončane medalje

TUŠ-evci s AEHT-e u Splitu s dvije zlatne i dvije brončane medalje

Grad Dubrovnik

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojili su dvije zlatne i dvije brončane medalje na 32. godišnjoj konferenciji Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu (European Assocation of Hotel and Tourism Schools), koja je od 12. do 15. studenog održana u Splitu.

Na ovogodišnjoj AEHT-i u 10 natjecateljskih disciplina sudjelovalo je 300 učenika i studenata turističkih i ugostiteljskih škola iz 30 europskih država te iz gostujućih škola iz SAD-a i Pakistana.

Prva mjesta i zlatne medalje sa svojim timovima osvojili su učenica Anja Đurićić u Slastičarstvu pod mentorstvom Marije Bazdan i učenik Toni Grgurević u disciplini Dekatlon pod mentorstvom Iva Žeravice, dok su brončane medalje sa svojim timovima osvojili Laura Miloslavić u Recepcijskom poslovanju pod mentorstvom Amele Obad te Danijel Juratovac u disciplini Kuharskih vještina pod mentorstvom Tonćija Vuleše.

Njih je primila zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić te čestitala njima, mentorima i ravnatelju Antunu Perušini na sjajnim rezultatima ističući da je to i potvrda kvalitete Turističke i ugostiteljske škole.

"Grad Dubrovnik kroz sustav stipendiranja uvijek nastoji deficitarna zanimanja poticati pa tako dajemo stipendije za školarce i studente, a vjerujem i da ćemo putem Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo, kojeg u suradnji sa Županijom i Školom razvijamo u Vili Čingrija, kroz svakodnevni rad i obrazovanje dovesti sve skupa na jednu višu razinu jer se to traži na tržištu rada", zaključila je zamjenica Tepšić.

Župan Nikola Dobroslavić uputio im je čestitku na izvrsnim rezultatima.

"Dva zlata i dvije bronce u jakoj konkurenciji samo su dodatna potvrda kako Dubrovnik daje najbolje obrazovane kadrove u turizmu, a takve rezultate osnažit ćemo ostvarivanjem projekta Centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu. Čestitam vrijednim i talentiranim učenicima i njihovim mentorima kao i vodstvu Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik", istaknuo je Dobroslavić u čestitci.