U Art radionici Lazareti izložba Berte Miloš "Serafsko cvijeće"

U Art radionici Lazareti izložba Berte Miloš "Serafsko cvijeće"

ARL

Večeras u 20 sati u Art radionici Lazareti (deseta lađa) otvorit će se izložba dubrovačke umjetnice Berte Miloš "Serafsko cvijeće". Naziv izložbe "Serafsko cvijeće" dolazi od naziva malog molitvenika franjevačkog laičkog bratstva, a Berta izlaže niz ručno izrađenih tapiserija.

Tapiserije su tkane na okviru, u formatu 36 x 28 cm, kliječanom tehnikom, na način da se osnova ne vidi jer je prekriva potka, osim kad u tapiseriju Berta utkiva kamenice. Materijal koji koristi je špag, bambus, a školjke su s plaže u Štikovici, koje vrijedno sakuplja Bertina sestra Anka.

U sklopu izložbe provest će se i radionica izrade tapiserija i tkanja na okviru.

Broj polaznika je ograničen s obzirom da imamo samo pet okvira za tkanje, a ako zanimanje za radionicu bude veliko; organizirat će se više puta. Radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima od 18 do 20 sati od utorka 27. srpnja. Na radionici će se tkati špagom, a imamo i pamučni konac za tkanje mekanih uporabnih predmeta.

Posebna gošća radionice Tamara Paraker Kecman koja će polaznicima pokazati tehniku tkanja keper uzorka.

Berta Miloš rođena je 31. ožujka 1972. u Dubrovniku. 1990. maturira na odjelu tekstila Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, a 1995. diplomira na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na Odjelu dizajna tekstila i odjeće. Od 1999. izlagala je na osamnaest skupnih izložbi. Od 2002. samostalno izlaže i do sada je imala osamnaest samostalnih izložbi. Članica je HDLUDU i ARL:

Izložba se može pogledati do 4. kolovoza; svakog radnog dana od 12 do 21 sat.

Prijave na radionicu izrade tapiserija i tkanja na okviru: arl@arl.hr ili u inbox @ARL.Dbk

Broj polaznika je ograničen.

Ukoliko bude zanimanja, radionicu ćemo ponoviti više puta.