U Cavtatu počinje 15. festival "Glazba i riječ"

U Cavtatu počinje 15. festival "Glazba i riječ"

Konavle Art

Večeras u 21 sat u Crkvi sv. Nikole u organizaciji umjetničke udruge "Konavle Art" održat će se otvaranje 15. Festivala Glazba i riječ, uz nastup dubrovačke klape Kaše. Ulazak na sva događanja je slobodan, uz pridržavanje važečih epidemioloških mjera.

Program se nastavlja u ponedjeljak 21. lipnja u 21 sat u Pinakoteci u Cavtatu, gdje će klavirski recital "Ura od Chopina/Chopin's hour" održati dubrovačka pijanistica Ružica Koncul.
 
Glazbeno-edukativna radionica za djecu pod vodstvom prof. mentor iz Osijeka Tomislava Karačić Šoljić održat će se 22.-23. lipnja u kući Bukovac. Radionica je namjenjena za djecu od 8 do 12 godina te za učenike flaute Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Pohađanje radionice je besplatno uz obaveznu prijavu na mail: konavleart@gmail.com.
 
U Domu kulture 28. lipnja u 21 sat održat će se opera W. A. Mozarta: Don Giovanni - Hommage a Tino Pattiera. Operu će izvesti Opera Pannonica, operni ansambl iz Osijeka a solisti su Berislav Jerković, Manos Chtistofakakis, Anja Papa, Ljubomir Popović, Marijo Krnić, Iva Herman i Katarina Šarić uz klavirsku pratnju Ante Blaževića i Orkestar Sorkočević i Kvartet Sorkočević, a koncertnom izvedbom će dirigirati maestro Slobodan Begić. Za kostimografiju i scenografiju je zaslužna Anamarija Šerbetar.