U Dubrovačko-neretvanskoj županiji veći broj prvašića nego lani

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji veći broj prvašića nego lani

Radio Dubrovnik

Prema podacima Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u 2019./2020. školskoj godini u prve razrede osnovnih škola upisano je ukupno 1227 učenika, od čega 469 u osnovne škole kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a 758 u osnovne škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Riječ je o većem broju upisanih prvašića, dakle 55 prvašića više, u odnosu na prošlu godinu kad je ukupan broj upisanih u prve razrede bio 1172 (povećanje 4,7 posto). Broj upisanih u prve razrede osnovnih gradskih škola se povećao za 30, a županijskih za 25 učenika.

Dubrovačko-neretvanska županija osnivač je 25 osnovnih i 29 područnih škola. Ove godine nije bilo upisanih učenika u prve razrede triju područnih (PŠ Bijeli Vir, PŠ Pridvorje i PŠ Radovčići) i jedne matične škole (OŠ Kuna). Međutim, to nije utjecalo na znatno smanjenje ukupnog broj učenika u istim te se ne dovodi u pitanje rad škole te niti jedna područna škola na području DNŽ neće biti zatvorena.

Od 758 prvašića upisanih u osnovne škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija njih 112 je upisano u područne škole.