U Dubrovniku dva milijuna noćenja sedam dana ranije nego lani

U Dubrovniku dva milijuna noćenja sedam dana ranije nego lani

Radio Dubrovnik

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, dvomilijunto noćenje u Dubrovniku ove je godine ostvareno u utorak 16. srpnja, odnosno sedam dana ranije nego 2018. godine, što potvrđuje odličnu turističku predsezonu i sezonu.

Od 1.siječnja do 16. srpnja u Dubrovniku je zabilježeno 697 096 dolazaka, što je porast od 19 posto u odnosu na prošlu godinu, a ostvareno je 2 010 802 noćenja, odnosno 8 posto više nego lani u istom razdoblju.

Od početka godine u Dubrovniku je boravilo najviše gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske, Hrvatske, Španjolske, Australije, Finske, Irske i Kanade.

U prvih 15 dana srpnja, u Dubrovniku je ostvareno 106 550 dolazaka , odnosno 4 posto više nego u srpnju 2018 godine, a ostvareno je 365 807 noćenja, što čini porast od 3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najbrojniji posjetitelji u ovom mjesecu su iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Norveške i Australije.

"Prema najavama očekujemo stabilan rast turističkog prometa u nastavku glavne sezone, ali i do kraja godine", komentirala je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić.