U Dubrovniku održana zrakoplovna manifestacija „Aeronaut 4”

U Dubrovniku održana zrakoplovna manifestacija „Aeronaut 4”

Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika

Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sve uzraste, namijenjene za popularizaciju zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture.

Kroz četiri dana Aeronauta članovi kluba su održavali letove s parajedrilicama sa Srđa na plažu Banje. Drugog dana Aeronauta 4 u petak 22. ožujka na karting teren u Gospinu Polju se održala demonstracija leta modela aviona i zrakoplovnih jedrilica na daljinsko upravljanje, a najmlađi su se okušali u upravljanju dronovima.

Zatim se u subotu u sportskoj dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik održalo natjecanje za najmlađe u izradi i bacanju papirnatih aviona. Na natjecanju je nastupilo 16 djece, a troje najboljih su osvojili dronove kao nagradu.

Nakon natjecanja u bacanju papirnatih aviona, svi su se okušali u znanju i vještini savladavanja prepreka daljinski upravljanim dronovima na poligonu s preprekama. U nedjelju, zadnjeg dana "Aeronauta 4", članovi kluba su letljeli parajedrilicama sa Srđa.

"Aeronaut 4" su uspješno organizirali Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, koji zahvaljuju Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik na ustupljenoj dvorani za natjecanja te Športskim objektima Dubrovnik na terenu za karting.