U Dubrovniku se raspravljalo kako uspješno suzbiti korov

U Dubrovniku se raspravljalo kako uspješno suzbiti korov

IUC

U Dubrovniku je 16. i 17. svibnja 2019. godine u prostorijama IUC-a održana radionica "Economics od Weed Management: Principles and Practices", na kojoj su sudjelovali znanstvenici iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Turske, Rumunjske, Grčke, Kosova i Hrvatske.

Radionicu su organizirali članovi radne grupe 'Economics of Weed Management' of European Weed Reasearch Society (EWRS) pod rukovodstvom prof.dr.sc. Edite Štefanić s Fakulteta Agrobiotehničkih Znanosti Osijek.

Fokus radionice je bio na analizi podataka potrebitih za učinkovito suzbijanje korova što uključuje i primjenu post-emergentnih tretmana temeljenih na ekonomskom pragu odlučivanja u različitim usjevima i regijama, razvoj modela odlučivanja koji pored naturalnih i financijskih indikatora uspješnosti uključuju i vjerojatnoće njihovog ostvarivanja.

Posebna pažnja je bila posvećena intelektualnom vlasništvu. Ova tema je obrađena u suradnji s China IPR SME Helpdesk (Clemence Vallee- Thiollier Intellectual Property Rights in Weed Management) i European IP Helpdesk (Prof.dr.sc. Ivan Štefanić).