U Korčuli predstavljena knjiga Bruna Šimleše "Kako zavoljeti sebe"

U Korčuli predstavljena knjiga Bruna Šimleše "Kako zavoljeti sebe"

Niko Perić

U utorak je u ime organizatora Gradske knjižnice Ivan Vidali ravnateljica Milojka Skokandić predstavila gosta Bruna Šimlešu, diplomiranog sociologa, poznatog hrvatskog pisca, kolumnista, predavača, televizijskog voditelja, koji je u prostoru knjžnice predstavio svoju knjigu "KAKO ZAVOLJETI SEBE".

Bruno ove godine uz 9 knjiga o ljubavi bilježi 18 godina svoje spisateljske karijere,izdvojila je ravnateljica GK Ivan Vidali, napomenuvši da su mu knjige, poput “Škole života” i “Ljubavologije”, tiskane u više izdanja i spadaju među najprodavanije knjige na hrvatskom tržištu.

Zanimljivo je spomenuti da su između 30-ak posjetitelja bila samo tri muškarca, dok su žene bile hrabrije i komunikativnije, postavljajući razna pitanja na poglavlja iz knjige.

Uz knjigu Bruno je savjetovao odgovorima: Kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcisoidni? Kako pozitivno misliti,Kako se riješiti strahova i pomiriti se s prošlošću? Kako pronaći mir s roditeljima, neovisno o tome što vam nisu dali ono za čim ste žudjeli? Kako razviti svoju intuiciju?

Sam naslov izazvao je u Korčuli kroz razgovor s autorom brojna pitanja kako to ostvariti u životu? Iz njegove perspektive ljudi koji vole sebe ne znači da su vrjedniji od drugih,ali su vrijedni ljubavi i poštovanja. Ljubav je baza za zdrav život,a teorijom da volite sebe, oprostite drugima, jer kad im zamjerate štetite sebi,naglasio je autor.