U Metkoviću održano predstavljanje EU projekata u Neretvi

U Metkoviću održano predstavljanje EU projekata u Neretvi

Dubrovačko-neretvanska županija

U Metkoviću su danas, u okviru programa ”Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji”, predstavljeni EU projekti u Dolini Neretve. Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost i korist članstva u EU i to prije svega u korištenju sredstava iz kohezijskih fondova EU

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako se na području tog grada provodi 30 milijuna kuna vrijednosti projekata sufinanciranih sredstvima EU.

Ispred DUNEA-e Olja Ljubišić ovom prilikom je naglasila kako se trenutno na području doline Neretve izvodi šest velikih infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti veće od 76 milijuna kuna iz područja razvoja turizma, desalinizacije i navodnjavanja, zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, energetske učinkovitosti, poduzetništva i obrazovanja.

Napomenula je kako se na području Neretve trenutno realizira ili je već realizirano 12 međunarodnih projekata koji su uz ostale regije ukupn vrijedni 417 milijuna kuna.

Dani otvorenih dana EU projekata održani su povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA i Grada Metkovića.

Predstavljanje EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održat će se u četvrtak u Dubrovniku.