U Opuzenu predstavljen projekt nastavka ulaganja u Poduzetničku zonu

U Opuzenu predstavljen projekt nastavka ulaganja u Poduzetničku zonu

Dubrovačko-neretvanska županija

U Opuzenu je konferencijom otvoren projekt "Izgradnja druge faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu", ukupne vrijednosti 9.296.609,01 kuna, pri čemu je iznos koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj 6.013.545, 85 kuna.

Uz gradonačelnika Grada Opuzena Iva Mihaljevića, okupljenima se obratio i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, te voditeljica projekta Nikolina Mrdalj koja je predstavila projektne aktivnosti. Konferenciji je prisustvovala i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

‘Čestitke gradonačelniku Mihaljeviću, Gradu Opuzenu i Ministarstvu gospodarstva na projektu izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Opuzen. Ovaj projekt još je jedan primjer uspješnog korištenja fondova EU i pametnog ulaganja za poticanje poduzetništva’, istaknuo je župan Dobroslavić.

Poduzetnička zova Opuzen je u cijelosti opremljena zajedničkom osnovnom infrastrukturom, a cilj II. faze je proširenje postojeće infrastrukture što će doprinijeti započinjanju i daljnjem razvoju poduzetničkih aktivnosti. Projekt obuhvaća izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom: nogostupi, zelenilo, vodovod, fekalna i oborinska kanalizacija, telekomunikacijska i elektromreža s javnom rasvjetom.

Poduzetnička infrastruktura, kao nositelj gospodarskog razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini, značajno doprinosi rastu broja poduzetnika, poboljšanju njihovih poslovnih rezultata, jačanju njihove konkurentnosti, a samim tim i broju zaposlenih.

Planirani završetak radova je lipanj 2020. godine.