U Ošljem pronađen arsenal oružja i bombi

U Ošljem pronađen arsenal oružja i bombi

Goran Ferbezar/PIXSELL

Pronađeno oružje i streljivo su pohranjeni u sigurnosni kontejner do uništenja, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policija je sredinom tjedna, 11. rujna, pretražila ruševnu kuću u Ošljem, u Dubrovačkom primorju koja je u vlasništvu 47-godišnjaka. U podrumu kuće pronađena je veća količina oružja. Među ostalim pronađene su i oduzete dvije puške, minobacačka mina, protupješačka rasprskavajuća mina, dio upaljača za poteznu minu, dva oklopa ručnih bombi napunjenih barutom te uz automatsku pušku brojno drugo oružje, streljivo mine i eksplozivi.
Pronađeno oružje i streljivo su pohranjeni u sigurnosni kontejner do uništenja, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Iz policijske uprave i ovom prilikom podsjećaju kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje  građani policiji mogu predati oružje, te da se protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće pokretati kazneni ni prekršajni postupak.
Apeliraju na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Pritom mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Na kraju ne treba zaboraviti da dragovoljna predaja oružja nije vremenski neograničena. Svi građani se dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.