U petak privremene mjere osiguranja zbog međunarodnog sastanka

U petak privremene mjere osiguranja zbog međunarodnog sastanka

Radio Dubrovnik

Zbog održavanja sastanka na međunarodnoj razini, na kojem će sudjelovati državni tajnik SAD-a i visoki dužnosnici RH, a koji je planiran u Dubrovniku 2. listopada, provodit će se posebne mjere osiguranja te će povremeno doći do kraćih zastoja i gužvi.

Povremeno će dolaziti do prekida prometa od Zračne luke Dubrovnik do Grada Dubrovnika te u zoni Ploča i Starog grada. Vrijeme privremenog prekida prometa biti će 2. listopada od 10 do 16 sati. U slučaju zastoja ili kraćih prekida u prometu, molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u Ulici Frana Supila (od trgovine „Pemo“ – ulaz u Gimnaziju – plato Ploča), nastavkom na Hvarsku ulicu do ulaza u parkiralište ispod žičare. Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja biti će 2. listopada od 7 do 16.30.

Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Vrata od Ploča. Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se na 2. listopada od 7 do 12 sati.

Privremena zabrana ulaza u Stari grad vozilima koja posjeduju dozvolu ulaska s lokacije Vrata od Ploča. Vrijeme privremene zabrane odnosi se na 2. listopada od 7 do 12 sati.

Privremena zabrana prevoženja robe i drugih dobara u stari dio grada s pozicije Vrata od Ploča. Privremena zabrana se odnosi za sva vozila, uključujući i električna, a vrijeme zabrane odnosi se na 2. listopada od 7 do 12 sati.

Također, obavještavaju se svi građani Dubrovnika da ne iznose otpad 2. listopada od ponoći do 16 sati, s obzirom da će se ukloniti svi spremnici za komunalni i drugi otpad.

Iz policije napominju da će tijekom provođenja ovih mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u samom gradu.

Mole građane za razumijevanje i strpljenje te ih pozivaju da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu.