U Predstavničkom uredu Županije u Bruxellesu ove godine 28 vježbenika

U Predstavničkom uredu Županije u Bruxellesu ove godine 28 vježbenika

Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s praktikantima koji će ove godine odraditi stručnu praksu u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu, objavila je Dubrovačko-neretvanska županija.

"Htjeli smo biti na izvoru informacija stoga smo otvorili Predstavnički ured DNŽ i prije ulaska u Europsku uniju. Kroz program stručne prakse omogućujemo mladima da iz prve ruke upoznaju rad Europskih institucija. Mislimo da je svima vama, a time i cijeloj zajednici na korist spoznati funkcioniranje administracije EU. Svake godine imamo veliki broj prijava, čak i više nego što smo predvidjeli, a vjerujem da će i vama kao i generacijama prije vas zanimljivo i korisno", rekao je uvodno župan Dobroslavić.

Praktikantima je aktivnosti ureda i potrebne informacije o obavljanju stručne prakse prenijela voditeljica Predstavničkog ureda Nikolina Trojanović.

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA već osam godina provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo ukupno 80 mladih, a ove godine bit će ih ukupno 28.

Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku – Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU), Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodno Sveučilište LIBERTAS, na temelju potpisanog Sporazuma o suradnji s DUNEA-om, svoje studente šalju na praksu u ured DNŽ u Bruxelles.

Praksa u Bruxellesu je vrlo korisno iskustvo i izvanredna mogućnost učenja o načinu rada i funkcioniranja same EU kao i njezinih institucija te daje bolji uvid u mogućnosti koje se Hrvatskoj, njezinim županijama, gradovima, ali i građanima nude kao članici EU-a.