U Pridvorju održana tradiconalna manifestacija "Trganje"

U Pridvorju održana tradiconalna manifestacija "Trganje" U Pridvorju održana tradiconalna manifestacija "Trganje"

Agroturizam Konavle

U Pridvorju je održana tradicionalna sedma manifestacija "Trganje", kojom je obilježen početak berbe grožđa u Konavlima, a u organizaciji Agroturizma Konavle s ciljem promoviranja Konavala kao vinarskog i vinogradarskog kraja koji, osim vrhunskih vina, nudi i zanimljive agroturističke sadržaje.

Trganje je započelo srdačnom dobrodošlicom domaćina i berbom grožđa u vinogradu Iva Karamana, dok su i ostali konavoski vinari sudjelovali u ovoj manifestaciji donošenjem grožđa u Franjevački samostan u Pridvorju. Nakon berbe i prikupljanja grožđa uslijedila je tradicionalna izrada misnog konavoskog vina. Djevojke u konavoskoj nošnji, zajedno s posjetiteljima, demonstrirale su kako se vino radilo u prošlosti. Cijeli je događaj protekao u pozitivnom ozračju, uz vino te tradicionalni ples i pjesme KUD-a Stjepan Radić.

Agroturizam Konavle i gvardijan franjevačkog samostana zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji, kao i svima koji su do sada sudjelovali u promoviranju Konavala i međusobnog zajedništva. Posebno hvala Dubrovnačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala važnost ovog događaja i financijski ga podržala.

Ovim događajem Agroturizam Konavle započinje s brojnim podsezonskim aktivnostima.