U Revelinu premijerno prikazana posljednja epizoda "Igre prijestolja"

U Revelinu premijerno prikazana posljednja epizoda "Igre prijestolja" U Revelinu premijerno prikazana posljednja epizoda "Igre prijestolja"

HBO Adria

Jutros je u Dubrovniku održana premijera posljednje epizode HBO serije "Igra prijestolja". Premijera je okupila brojne fanove, predstavnike medija i građane Dubrovnika koji su mogli uživati u posljednjim kadrovima na velikom platnu u tvrđavi Revelin.

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organiziran je nagradni natječaj u 14 Europskih zemalja (Španjolska, Portugal, Švedska, Norveška, Finska, Danska, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Srbija i Hrvatska). Dobitnici su nazočili premijeri, a imali su i priliku posjetiti lokacije snimanja.

"Pozitivan utjecaj svjetski popularne serije na globalnu promociju naše zemlje je neupitan. Osim mnogih posjetitelja koji su obišli hrvatske lokacije na kojima se snimala serija, veseli i veliki broj tematiziranih brošura, turističkih tura i vodiča koji su se specijalizirali u kreiranju sadržaja povezanih sa serijom. Pohvaljujem odličnu suradnju s HBO-om i gradom Dubrovnikom, kao i ovaj zajedničkim snagama osmišljeni event povodom emitiranja posljednje epizode serijala. Kako je riječ o projektu s velikim međunarodnim karakterom, u Dubrovnik i Hrvatsku pozvali smo velik broj inozemnih novinara i blogera koji su svoje dojmove boravka u King's Landingu podijelili s milijunskim auditorijem diljem svijeta", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Projekcija u Revelinu organizirana je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Gradom Dubrovnikom.

"Hvala HBO-u na odličnoj suradnji, hvala što su ovu planetarno popularnu seriju odlučili snimati i u Dubrovniku i tako bogatu povijest Dubrovnika i njegovih zidina učiniti i dijelom povijesti filmske industrije. Zahvaljujući 'Kraljevom grudobranu'' i ovoj izuzetnoj promociji mnogi su se zaljubili u ovaj grad i došli i osobno otkriti lokacije sa snimanja Game of Thrones. Svi ste uvijek dobrodošli jer Dubrovnik je uvijek otvoren za nove prijatelje i raduje se ponovnom susretu sa starima", izjavio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu, knjiga Georgea R. R. Martina, "Igra prijestolja" epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena u zemlju Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna.

U Sedam Kraljevina Westerosa, tko god upravlja Željeznim prijestoljem, posjeduje nevjerojatnu moć, a serija se usredotočuje na uspon i pad nekoliko obitelji koje tu moć žele pod svaku cijenu. Ovo je priča o dvoličnosti i izdaji, plemenitosti i časti, osvajanju i trijumfu. U igri prijestolja ili pobjeđujete, ili umirete.

Kao najgledanija serija u povijesti HBO-a i svjetski televizijski fenomen, "Igra prijestolja" je do danas osvojila brojna priznanja, uključujući čak 47 Emmy nagrada.