U Stonu održan stručni skup o palijativnoj skrbi u praksi

U Stonu održan stručni skup o palijativnoj skrbi u praksi

Dom zdravlja Dubrovnik

U organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik u Stonu je u subotu održan međunarodni stručni skup "Palijativna skrb u praksi". Jedna od glavnih predavačica bila je državna koordinatorica za palijativnu skrb Republike Slovenije, dr. Mateja Lopuh, jedna od najprepoznatljivijih osoba palijativne skrbi u EU.

Uz nju su predavanja držali voditelji suvremenog hospicija u Ljubuškom (BiH), dr. Ivan Landeka i mag.ses. Marijana Mucić, te članovi mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Dubrovnik (MoPaTim) dr. Branko John, dr. Nada Brailo, dr. Ranka Popovac Škoda, mag.ses. Maja Petrušić Bender i bacc.med.techn. Meri Vlahinić Pavlović.

Svim sudionicima skupa prilikom otvaranja pozdravnom riječi obratio se načelnik Općine Ston Vedran Antunica, zaželjevši im uspješan rad i boravak u Stonu.

Teme i sadržaj skupa bile su namijenjene liječnicima i sestrama obiteljske medicine, socijalnim radnicima, patronažnim sestrama i sestrama zdravstvene njege u kući, te članovima palijativnih timova iz cijele Dubrovačko Neretvanske županije.

"I ovom prilikom se potvrdilo da je palijativna skrb na našem područuju jedna od najbolje organiziranih službi u Republici Hrvatskoj", ističu iz Doma zdravlja.