U tijeku prijave za polaganje majstorskih ispita

U tijeku prijave za polaganje majstorskih ispita

Radio Dubrovnik

Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije organizira polaganje majstorskih ispita u studenom i prosincu. Kandidati koji ispunjavaju uvjete za pristup polaganju majstorskog ispita svoje prijave mogu predati zaključno do petka, 25. rujna u Obrtničku komoru Dubrovačko-neretvanske županije.

Ispit će se održavati od 9. studenog do 18. prosinca.

Diplomom o majstorskom zvanju dokazuju se kompetencije za samostalan stručni rad, vođenje poslovanja ili otvaranje vlastite poduzetničke aktivnosti. Ista je priznata u zemljama Europske unije. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta putem natječaja Obrazovanje za obrtništvo pokriva 80% troškova od cijene polaganja majstorskog ispita. Na ovaj natječaj se mogu prijaviti svi kandidati koji uspješno polože majstorski ispit.

Sve detaljnije informacije vezane za uvjete polaganja ispita i način prijave mogu se dobiti na stranici Komore www.du-hok.net, u komorskom uredu - Vukovarska 16, tel. 323-550, kontakt osoba: stručna suradnica za obrazovanje Jelena Svetac ili putem e-maila: obrazovanje-du@hok.hr.