U Veloj Luci "Dani Vele spile 2019."

U Veloj Luci "Dani Vele spile 2019." U Veloj Luci "Dani Vele spile 2019."

Općina Vela Luka

"Dani Vele spile", višednevna manifestacija posvećena Veloj spili, jednom od najznačajnijih prapovijesnih lokaliteta na Mediteranu otvorit će se danas u jedinstvenom ambijentu uz "Zvuke violine" u izvedbi polaznika Glazbene škole Vela Luka pod mentorstvom profesorice Renate Prizmić Linarić.

Sljedeći dan, na špiljskom 'ekranu' uz pomoć suvremene multimedijske tehnologije prikazat će se film "Početak", kojeg kao autori potpisuju profesori Mario Periša i Robert Geček s Sveučilišta Sjever iz Varaždina.

"Dan otvorenih vrata Vele spile" biti će 9. kolovoza tijekom kojeg će posjetitelji moći besplatno razgledati arheološki špiljski lokalitet uz stručno vodstvo. U subotu, 10. kolovoza u Centru za kulturu Vela Luka, dr.sc. Igor Borzić i dr. sc. Dinko Radić održat će predavanje o istraživanjima lokaliteta Beneficija i Kopile.

Središnji događaj manifestacije biti će tradicionalna "Noć Vele Spile" koja će se 11. kolovoza održati u centru mjesta Vele Luke. Tijekom večeri članovi udruge "Trtajun" prigodnim će maskiranjem i igrokazom na simpatičan i humorističan način predstaviti jedan dan života praljudi, nakon čega će uslijediti ugodno druženje i neizostavna zabava uz gastronomske specijalitete i 'zarazne' ritmove grupe "Vivas".

Zadnjeg dana manifestacije organizirano je vodstvo po Beneficiju, tj. Guduliji, vrijednom antičkom nalazištu u blizini Vele Luke.

"Pridružite nam se na 'Danima Vele spile', informirajte se i zabavite!", kažu organizatori.