Udruga "Leptirići" proslavila deset godina djelovanja

Udruga "Leptirići" proslavila deset godina djelovanja

Dubrovačko-neretvanska županija

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je proslavi 10. obljetnice Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve „Leptirići“, osnovane 2009. godine, a brinula se za petnaestak djece s cerebralnom paralizom čiji roditelji nisu imali status njegovatelja, a na terapije putovali u veće gradove.

Udruga danas brine za 64 djece s teškoćama u razvoju te o 33 osobe s invaliditetom, kojima pruža različite terapije i programe podrške.

Udruga Leptirići zapošljava senzornog terapeuta, radnog terapeuta, fizioterapeuta, neurofeedback terapeuta i logopeda.

Udruga provodi projekte koji pružaju sve ono što je, prvenstveno, potrebno djeci, te projekte podrške roditeljima, pomoć djeci u učenju, učenje stranih jezika, specijalizirani prijevoz itd.

Također, uz sve spomenute terapije, za 11 osoba s najtežim oblikom invaliditeta pružaju uslugu osobne asistencije, a za sedam učenika sa poteškoćama u razvoju pružaju asistenciju u nastavi. Ovom prigodom uz obilježavanje osnutka upriličen je i domjenak povodom Međunarodnog dana osoba sa invalifitetom, kojemu su uz članove Udruge "Leptirići", prisustvovali i mnogi gosti koji podupiru Udrugu.