Udružit će se pelješke turističke zajednice

Udružit će se pelješke turističke zajednice

Radio Dubrovnik

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Orebić, podržan je koncept projektnog udruživanja koje su pokrenule Turističke zajednice Općina Orebić, Ston, Trpanj i Janjina s ciljem brendiranja Pelješca kao poželjne eno-gastro i takozvane outdoor destinacije.

Cilj je projekta bolja povezanost peljeških turističkih zajednica kroz umrežavanje svih sudionika u turističkoj ponudi i poticanje gospodarstva.

Savjetodavnu pomoć u realizaciji tog projekta pružit će tvrtka „FEEL IQM“ u vlasništvu Đurđice Šimičić iz Malog Lošinja, koja već ima višegodišnje iskustvo u provođenju takvih projekata udruživanja turističkih zajednica u Hrvatskoj.

Na sjednici su prihvaćena izvješća o radu Turističkog vijeća i Turističkog ureda u prošloj godini kao i izvješće o financijskom poslovanju u prošloj godini, koje je bilo pod utjecajem epidemije korona virusa i u kojoj je i fizički i financijski promet bio znatno slabiji nego u 2019. godini.

Na sjednici je bilo riječi i o pripremama za predstojeću turističku sezonu i  o programu kulturno-zabavnih manifestacija tijekom ljeta.