Uhićen 42-godišnjak koji je srušio pješakinju pa pobjegao s mjesta nesreće

Uhićen 42-godišnjak koji je srušio pješakinju pa pobjegao s mjesta nesreće

Radio Dubrovnik

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se u poslijepodnevnim satima dogodila na Obali pape Ivana Pavla II teže je ozlijeđena 55-godišnja pješakinja, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Do prometne nesreće je došlo kada je 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, prednjim lijevim dijelom vozila naletio na 55-godišnju pješakinju koja je kolnik navedene ulice prelazila na udaljenosti od oko 7 metara od obilježenog pješačkog prijelaza.

Nakon nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenoj pješakinji nije pružio pomoć te je nedugo potom u istoj ulici prilikom obilaženja oštetio nepropisno zaustavljeno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka.

Ozlijeđena pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede i zbrinuta je u dubrovačkoj bolnici, dok je odbjegli vozač pronađen i uhićen nedugo nakon počinjenja prometnih nesreća te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće s teškim tjelesnim ozljedama.