Ulaganja u Opću bolnicu Dubrovnik

Ulaganja u Opću bolnicu Dubrovnik

U narednom periodu planiraju se značajna financijska ulaganja u Opću bolnicu u Dubrovniku.

Rebalansom proračuna grada Dubrovnika među ostalim su osigurana sredstva za kupovinu najmodernijeg neurokirurškog i ORL mikroskopa za Opću bolnicu Dubrovnik. Nakon zajedničkog ulaganja u projekt Palijativne skrbi i produženog liječenja, koje se planira otvoriti u narednih mjesec dana, Grad Dubrovnik trebao bi i potpisati sporazum s Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske oko ulaganja u nove poliklinike koje nedostaju Općoj bolnici, kao i najmoderniji objedinjeni Hitni prijem.
Dogovoreno je to na zajedničkom sastanku u Ministarstvu zdravlja gdju su se sastali gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, ministar Rajko Ostojić, sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić i predsjednik sanacijskog Vijeća Velibor Drakulić.
Tema sastanka bila je pomoć Općoj bolnici Dubrovnik u razvoju novih medicinskih usluga, investicijama i sanaciji dijela dugova. Gradonačelnik. Ravnatelj bolnice Jerko Ferri Certić i gradonačelnik Vlahušićć usuglasili su se da je najmoderniji hitni prijem jedan od najvažnijih prioriteta u koji se namjerava uložiti oko 13 milijuna kuna.