Uređeno dječje igralište kod pedijatrijske ambulante u Mokošici

Uređeno dječje igralište kod pedijatrijske ambulante u Mokošici

Grad Dubrovnik

Završeni su radovi sveobuhvatnog uređenja dječjeg igrališta u neposrednoj blizini novootvorene pedijatrijske ambulante u Novoj Mokošici. Nakon igrališta u ulici Od izvora, ovo je drugo dječje igralište koje je u Novoj Mokošici uređeno u siječnju.

U okviru radova sanacije vrijednih 324.957,50 kuna s PDV-om, koje je izvela tvrtka Gradimat d.o.o Split, izvršena je zamjena dotrajalih te postavljanje novih sprava i igračaka kao i zaštitne gumene antistres podloge.

Oko igrališta je izvedena potpuno nova zaštitna ograda jer je postojeća bila dotrajala te je predstavlja moguću opasnost za najmlađe.

Podsjetimo, u sklopu programa investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta Grad Dubrovnik je u 2019. godini temeljito obnovio i uredio 20 dječjih i sportskih igrališta te prostora za rekreaciju, a za tu namjenu iz prošlogodišnjeg proračuna izdvojeno je 4.619.442,15 kuna.

Za izgradnju novih i održavanje postojećih dječjih i sportskih igrališta u Proračunu za 2020. godinu osigurano je približno 6 milijuna kuna, a među novogradnjama ističe se sportsko-rekreacijski park na Babinom kuku.