Uređeno dječje igralište na Lopudu

Uređeno dječje igralište na Lopudu

Grad Dubrovnik

Za djecu na Lopudu uređeno je igralište koje je bilo dotrajalo i u lošem stanju. Nabavljene su nove sprave, sređene podloga i ograda. Radove je financirao Grad Dubrovnik kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta.

Odrađeni su radovi tamponiranja podloge ispod koje je postavljen geotekstil te gumena antistress podloga u obuhvatu od oko 150 metara kvadratnih.

Također su postavljeni novi betonski rubnjaci i šljunak te su izvedeni popravci na ogradi i ulaznim vratima igrališta.

Uklonjene su dotrajale i slomljene sprave koje su nadomještene s pet novih sprava: opružna njihalica morski konjić, vrtuljak, tobogan, klackalica s oprugama, ljuljačka.

Investicija uređenja na dječjem terenu vrijedna je 100 tisuća kuna s PDV-om, dok nabava i ugradnja sprava iznosi 42 tisuće kuna s PDV-om.

Podsjetimo, u ovogodišnjem proračunu za održavanje dječjih i sportskih igrališta osiguran je iznos od 1,7 milijuna kuna, što je 40 posto više nego u 2018. godini.

Dodatno, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima nosi 6,1 milijuna kuna za projekte investicijskog održavanja i izgradnje novih igrališta te drugih prostora za rekreaciju.