Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

Foto: HRT

Podizanjem hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi počelo je središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja."

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušuć uputili su čestitke iskazujući zahvalnost braniteljima na borbi za suverenu hrvatsku državu. 

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u kojoj, pored ostalog kaže kako ove godine obilježavamo 21. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja. Slaveći jedan od naših najvećih blagdana, nadahnjujući se našom slavnom nedavnom prošlošću, okrenuti smo budućnosti, onome što su sanjali naši branitelji i zašto su se žrtvovali, a to je neovisnost i sloboda Domovine, razvijena demokracija, bolji uvjeti života za naše građane, kvalitetno obrazovanje i nova radna mjesta za naše mlade. Sretan vam, dragi sugrađani, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, istaknuo je dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić. 

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić također je uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u kojoj kaže kako se na današnji dan s ponosom osvrćemo na uspjehe vojno-redarstvene akcije "Oluja" tijekom koje je oslobođeno jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a točno u podne 5. kolovoza na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava. Slaveći praznik ove velike pobjede iskazujemo zahvalnost našim braniteljima na borbi za suverenu i neovisnu hrvatsku državu. Neka nam sjećanje na njihove herojske podvige učvrsti odlučnost da podjele konačno ostavimo u prošlosti i nastavimo graditi naše društvo u okviru europskih pravnih stečevina kojima pripadamo s naglaskom na jačanju socijalne, ekonomske i gospodarske sigurnosti naših građana.