Valjalo i Vajgl o zajedničkim projektima

Valjalo i Vajgl o zajedničkim projektima

Grgo Jelavic/PIXSELL

Cilj susreta, istaknuli su, bio je odmah na početku hrvatskoga ulaska u EU naglasiti da Europski parlament nije borilački ring u kojemu se zastupnici pojedinih nacionalnosti međusobno bore samo za svoje nacionalne interese

Na Prevlaci su se danas susreli europarlamentarci Slovenije i Hrvatske Oleg Valjalo i Ivo Vajgl. Osim posla dvojicu europarlametnaraca vežu i korijeni, obojica su porijeklom iz Konavala. Slovenac Ivo Vajgl godinama ljeta provodi na jugu Hrvatske, pa njihov susret upravo na Prevlaci, ne čudi. Upravo zajednički suradnja na regionalnim projektima bila je jedna od tema njihova razgovora.
Uskoro planiraju organizirati konferenciju o gorućem problemu Europske unije, ali i Hrvatske – problemu nezaposlenosti.  Valjalo i Vajgl istaknuli su kako su odabrali poluotok Prevlaku kao mjesto svoga susreta zbog njezinoga simboličkog, ali i iznimnog strateškog značaja, kako za Republiku Hrvatsku, tako i za Europsku uniju. Prevlaka je, naime, granična točka teritorija Republike Hrvatske, a samim time i granična točka EU u ovom dijelu Europe.
Cilj susreta, istaknuli su, bio je odmah na početku hrvatskoga ulaska u EU naglasiti da Europski parlament nije borilački ring u kojemu se zastupnici pojedinih nacionalnosti međusobno bore samo za svoje nacionalne interese. „Upravo suprotno, Europski parlament zajednička je platforma preko koje svi zastupnici zajedno brinu o interesima svih građana Europske unije“ – istaknuo je Oleg Valjalo.