Večeras izložba velolučke udruge "Naši trudi"

Večeras izložba velolučke udruge "Naši trudi"

Općina Vela Luka

Velolučka udruga za društvena i kulturna pitanja "Naši trudi" u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu otvorit će izložbu likovnih radova rađenih u autohtonim prirodnim materijalima, u drvu i kamenu. Motivi su iz svakodnevnog otočkog života i vezani su za život na moru i s morem te dalmatinskim kršem.

Kulturno-umjetnička udruga „Naši trudi“ osnovana je 2013. godine, a okuplja afirmirane i neafirmirane umjetnike i kreativce s otoka Korčule i šire, koji izrađuju unikatne proizvode izrađene uglavnom od autohtonih prirodnih materijala, a s ciljem prezentiranja otoka, Dalmacije i Mediterana te poboljšanja kvalitete života na otoku i obogaćenja lokalne kulturno-umjetničke ponude.

Osim u Veloj Luci, Udruga „Naši trudi“ izlagala je u Splitu, Drnišu, u Kaštelima, na otoku Braču, u Trogiru i u Splitu.

Kroz svoje programe i aktivnosti Udruga „Naši trudi“ potiče svoje članove na kreativnost, aktivno i smisleno druženje s ljudima sličnih kreativnih likovnih senzibiliteta, razmjenu ideja i iskustava, a ujedno obogaćuje život mjesta u cjelini.

Udruga „Naši trudi“ do sada je u Veloj Luci imala tri izložbe. Prvu izložbu Udruga je imala u prosincu 2013. godine kada je u galeriji Centra za kulturu Vela Luka organizirana skupna izložba svih članova Udruge uz bogat kulturni program, a u lipnju 2014. godine Udruga je u suradnji s Centrom za kulturu Vela Luka organizirala humanitarnu izložbu za pomoć stradalima od poplave u Slavoniji.

Također, veliki broj članova Udruge „Naši trudi“ sudjelovao je svojim radovima na tradicionalnoj izložbi u Centru za kulturu Vela Luka povodom Valentinova 2014. godine.

Na adventskoj izložbi u prosincu 2014. godine prezentirani su radovi članova Udruge „Naši trudi“ kojima se po sistemu patchworka nastojalo stvoriti božićni ugođaj kreativnog i otvorenog „Dnevnog boravka“ s intencijom stvaranja opuštene blagdanske atmosfere u galerijskom prostoru i interakcije posjetitelja i članova Udruge.

S istim ciljem članovi Udruge „Naši trudi“ i ove godine predstavljaju svoje radove velolučkoj publici kojoj će predstaviti svoje recentne radove, a koji su rezultat cjelogodišnjih kreativnih aktivnosti i različitih interesa članova Udruge. Predmeti su mahom dekorativni i izrađeni od drva, kamena i tekstila, a imaju i uporabnu vrijednost. Članovi Udruge „Naši trudi“ šiju, kukičaju, klešu, rezbare, slikaju, pišu i dobro kuhaju.