Večeras predstavljanje knjige "Osobni poziv" isusovca Herberta Alphonsa

Večeras predstavljanje knjige "Osobni poziv" isusovca Herberta Alphonsa

Dubrovačka biskupija

Predstavljanje knjige prof. dr. sc. Herberta Alphonsa "Osobni poziv. Duboka preobrazba kroz duhovne vježbe" u izdanju Marignacije d. o. o. održat će se večeras u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare).

O knjizi će govoriti prevoditeljica i urednica hrvatskog izdanja dr. sc. Marica Čunčić, dr. sc. Darija Damjanović Barišić, mr. spec. kliničke psihologije Silvia Sokal Gojavić i don Marin Lučić.

Knjiga "Osobni poziv – Duboka preobrazba kroz duhovne vježbe" prof. dr. sc. Herberta Alphonsa, D. I. (naklada Marignacija d. o. o., na hrvatski preveli Milivoj Vodopija i Marica Čunčić), plod je autorovoga duhovnoga iskustva koje je doživio u osmodnevnim duhovnim vježbama u šutnji.

Razlučio je svoj istinski i najdublji 'ja' ˗ svoj osobni poziv. Upravo razlučivanje najdubljega 'ja' predstavlja korjenito značenje izbora koji je cilj duhovnih vježbi sv. Ignacija Loyole. Autorovo iskustvo u davanju duhovnih vježbi naučilo ga je da se najdublja preobrazba života odvija proživljavajući osobni poziv.

Autor je isusovac iz Indije koji je širom svijeta držao seminare o duhovnome vodstvu, pedagogiji molitve te o Bogom danoj osobnoj jedinstvenosti. Bio je direktor Ignacijanskoga središta za duhovnost u Generalnoj kuriji Družbe Isusove u Rimu, obavljao je dužnost dekana Instituta za duhovnost Papinskoga sveučilišta Gregorijana u Rimu.

Knjiga će biti od koristi duhovnim vođama, pratiteljima u duhovnim vježbama, vježbateljima i svakome čovjeku koji želi odškrinuti vrata svojega srca i krenuti korak po korak u traganje za svojim najdubljim 'ja', vlastitom neponovljivom jedinstvenosti, za 'imenom' kojim ga Bog zove.

"Osobni poziv" može biti od koristi svakom čovjeku, pogotovo mladima koji žele učvrstiti vlastiti identitet, i otkriti svoju neponovljivu jedinstvenost.