Večeras predstavljanje knjige "Sjahali kićeni svatovi" Stanislava Vukorepa

Večeras predstavljanje knjige "Sjahali kićeni svatovi" Stanislava Vukorepa

Zavičajna udruga Neum

Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku poziva na predstavljanje nove knjige "Sjahali kićeni svatovi" dugogodišnjeg čuvara baštine, povijesti i tradicije Stanislava Vukorepa koja će se održati večeras u 20 sati u dvorani hotela „Petka“,nekadašnje kino "Gruž".

Ovo je već peto predstavljanje do sada objavljenih knjiga Stanislava Vukorepa koje organizira Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku u sklopu svog redovnog programa, a knjigu će uz autora predstaviti kao moderator Vesna Slobođan,te doc dr sc Marinko Marić i prof Luka Šimunović. Važna je i napomena organizatora, za sve posjetitelje koji dođu na predstavljanje nove i vrijedne Vukorepove knjige osiguran je parking u Luci Dubrovnik.

U svim svojim do sada objavljenim knjigama Stanislav Vukorep iscrpno se bavi istraživanjem povijesti, tradicije, navika i običaja, zapravo baštinom Južne ili Donje Hercegovine, a i puno šire, obuhvativši često i dubrovački kraj, kao što je bio slučaj sa njegovom izuzetno vrijednom i važnom knjigom „Pruge koje su život značile“.

Slično je i u ovoj novoj Vukorepovoj knjizi, u kojoj je nakon godina istraživanja, bilješki i razgovora prikupio i sačuvao nekadašnje običaje i tradiciju pučkih svadbi, čime je iznova potvrdio svoj veliki osobni doprinos čuvanju tradicije i baštine kojoj je vrijedno posvetio sve svoje godine rada i istraživanja, na čemu mu svi trebamo biti iskreno zahvalni.