Večeras predstavljanje programa "Forum Plus Startup"

Večeras predstavljanje programa "Forum Plus Startup"

Forum Plus

"Forum Plus Startup Inkubator" jedan je od četiri modula programa Forum Plus Akademije koju su osnovali mladi katolici s ciljem razvoja društvenih projekata mladih u skladu sa socijalnim naukom Crkve.

Povezuje akademsku zajednicu i mlade obzirom kako se održava u nizu hrvatskih sveučilišnih gradova pod mentorstvom profesora i stručnjaka.

Ove godine riječ je o osam gradova, a jedan od njih je i Dubrovnik. Predstavljanje programa održat će se u petak, 4. listopada, u dvorani Ivana Pavla II. s početkom u 19 sati. Bit će to prilika detaljnije se upoznati s programom radionica, kao i rokovima za prijave, ali i čuti iskustva dosadašnjih sudionika i koordinatora.

Program je namijenjen studentima i mladima od 18 do 30 godina, a susreti će se odvijati kroz tjedne radionice u periodu od 29. listopada do 17. prosinca.

Sudionici tvrde da im je ovaj program bio izrazito koristan u cjelovitom razvoju, naglašavajući kako su leadership i poduzetništvo teme koje dosada nisu imali prilike upoznati u ovom svjetlu. Svatko ima ulogu vođe, samo je potrebno prepoznati gdje je ona: u obitelji, na radnom mjestu, u grupu vršnjaka itd., a razvijanje takvih vještina doprinijet će osobnom i društvenom razvoju, prije svega lokalnih zajednica.