Večeras u crkvi Male braće "Nightfever"

Večeras u crkvi Male braće "Nightfever"

Dubrovačka biskupija

Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije poziva na "Nightfever" koji će se u Dubrovniku održati večeras u crkvi Male braće. Od 21 sat započinje glazbeno-meditativni program koji će se nastaviti sve do ponoći.

"Nightfever" je projekt međunarodnoga karaktera pokrenut 2005. godine u Kölnu, u Njemačkoj, nakon Svjetskog dana mladih. Osmišljen kao večer otvorenih vrata crkve projekt želi ljudima, koji se tu večer zateknu u Gradu, omogućiti trenutke molitve i meditacije. Specifičnost "Nightfever" je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika. Tijekom programa mladi će na Stradunu pozivati zainteresirane da uđu u crkvu Male braće i zapale svijeću.

"Ovaj projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova, od čega ističemo Rim, Sydney, Glasgow, Munchen, Lourdes te Split, u kojem je ovaj projekt realiziran prvi put u Hrvatskoj 2012. Projekt je prije tri godine održan i prvi put u Dubrovniku. Velika posjećenost i izrazito pozitivne reakcije stanovnika Grada i stranih gostiju, opravdale su nastavak ovog projekta", ističu iz Dubrovačke biskupije.

Više o projektu saznajte ovdje.