Vice konzulica Republike Koreje Junghyun Park u Dubrovniku

Vice konzulica Republike Koreje Junghyun Park u Dubrovniku

Grgo Jelavic/PIXSELL

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić primio je danas u službeni posjet vice konzulicu Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Junghyun Park. Od 1. rujna ove godine startala je redovna linija Zagreb - Seul.

Razgovaralo se o sigurnosti korejskih turista za vrijeme boravka u Gradu Dubrovniku, a vicekonzulica je zamolila logističku pomoć u nepredviđenim okolnostima kada turisti dožive nesreću i trebaju medicinsku pomoć ili prijevoz. Izrazila je zadovoljstvo uvođenjem redovne linije Zagreb - Seoul prijevoznika Korean Air. Od 1. rujna ove godine dva glavna grada povezana su tri puta tjedno, što se čekalo dugo i što će iznimno olakšati korejskim turistima posjet Hrvatskoj.
Pročelnik Miljanić obećao je pomoć, rekavši kako je Republika Koreja iznimno važno tržište, poglavito u postsezoni. Istaknuo je kako je sigurnost u gradu na iznimno visokoj razini. Pročelnik Miljanić je vice konzulicu upoznao s problemom nelegalnog vođenja u Gradu Dubrovniku, u slučajevima kada strani državljani pružaju turističku uslugu turističkog vodiča bez odgovarajuće licence. Potrebno je da grupe gostiju predstavljaju osobe stranci u suradnji s legalnim turističkim vodičima Republike Hrvatske koje je angažirala turistička agencija čiji su gosti, naglasio je pročelnik Miljanić. Jedan od ciljeva suradnje svakako je i direktna linija između Dubrovnika i Seoula ili nekog drugog korejskog grada.