Vijesti iz Županije - Slivno, Orebić i Blato

Vijesti iz Županije -  Slivno, Orebić i Blato

Ravnatelj Županijske lučke uprave Antun Banovac potpisao je jučer u Vladi Republike Hrvatske s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem ugovore o sufinanciranju dva projekta u lukama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svaki u iznosu od milijun kuna.

To su projekti jaružanja muljevitog dna u luci Blace u općini Slivno i nastavak u prošloj godini započete sanacije lukobrana i školjere u luci Prigradica u općini Blato. Projekt produbljenja luke Blace vrijedan je tri milijuna kuna, a uz resorno ministarstvo u financiranju će sudjelovati županija, općina Slivno i Županijska lučka uprava, dok bi za potpunu sanaciju lukobrana i školjere u Prigradici trebalo uložiti 4 i pol milijuna kuna.

U jednom od najopremljenijih malih kampova u orebićkoj općini Nevio na Dubravici istočno od Orebića sve je spremno za početak ovogodišnjeg poslovanja. U očekivanju prvih ovogodišnjih gostiju u tom kampu u kategoriji pet zvjezdica uređen je novi sanitarni čvor, igralište za mini golf, postavljene košare za smeće i nabavljena oprema za prikupljanje otpadnih voda iz kampera. U prošloj godini u tom je kampu boravilo 8.600 gostiju i ostvareno 60 tisuća 750 noćenja, a najčešći gosti bili su Nijemci, Austrijanci i Nizozemci. Najave za ovogodišnju sezonu također su povoljne i u njoj se očekuju dobri turistički rezultati.