Višednevna proslava svetog Andrije u Dubrovniku

Višednevna proslava svetog Andrije u Dubrovniku

Dubrovačka biskupija

Župa sv. Andrije u Dubrovniku u subotu 30. studenoga proslavlja blagdan svog zaštitnika. Središnje misno slavlje u 18 sati u župnoj crkvi predvodit će don Marinko Šljivić, župnik župe Svete Obitelji iz Nove Mokošice. Prijepodne će se slaviti misa u 9 sati.

Za blagdan se vjernici pripremaju trodnevnicom od 27. studenog. Svake večeri u 17.30 sati molit će se krunica, a u 18 sati počinje misa.

U sklopu trodnevne pripreme za proslavu sv. Andrije, Župa sv. Andrije u suradnji sa Zajednicom Cenacolo iz Međugorja organizira tribinu o ovisnostima današnjice: droga, alkohol, ovisnost o novim tehnologijama kao što su mobiteli, internet, nerealiziranost mladih ljudi u svijetu koji nas okružuje i kocka koja je trenutno na vrhu piramide ovisnosti.

Tribina će se održati večeras u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II. za krizmanike i njihove roditelje, te za sve zainteresirane građane. Na tribini će sudjelovati i uživo svjedočiti o sebi i svojim iskustvima momci i cure zajednice Cenacolo, u kome će posvjedočiti da beznađe i smrt nemaju zadnju riječ, a isto tako roditelji čija djeca prolaze put Zajednice i oni roditelji čija su djeca uspješno završila program Zajednice Cenacolo.