Vlada donijela ključnu odluku za izgradnju nove škole i vrtića u Cavtatu

Vlada donijela ključnu odluku za izgradnju nove škole i vrtića u Cavtatu

Općina Konavle

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je 153. sjednici u četvrtak jednoglasno izglasala odluku o razvrgnuću suvlasničke zajednice geometrijskom diobom na nekretninama u Cavtatu ukupne površine 55 528 metara četvornih.

"Razvrgnućem Republika Hrvatska postaje vlasnik 22229 metara četvornih za koje je predviđena javna namjena, a preostalih 33 312 metara četvornih ostaje u suvlasništvu osam fizičkih osoba. Odluka o geometrijskoj diobi potrebna je zbog provedbe Vladinog zaključka od 1. veljače 2019. o namjeri darovanja tog zemljišta u svrhu izgradnje Osnovne škole Cavtat i dječjeg vrtića", rekao je na sjednici ministar državne imovine Goran Marić.

Kako ističu iz Općine Konavle, ovim je omogućena daljnja procedura u pravcu izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat.

"Konačno smo dočekali geometrijsku diobu nekretnine sa privatnim vlasnicima u Cavtatu. Riječ je o čestici na Rajkovom dolu, na kojoj će biti smještena nova OŠ Cavtat. Nakon sedam punih godina mukotrpnog rada uspjeli smo zgotoviti taj ogroman posao. Očekuje nas potpisivanje ugovora s vlasnicima zemljišta o diobi, a nakon toga će država ustupiti nekretninu Općini Konavle", rekao je načelnik Lasić.

"Želim zahvaliti saborskoj zastupnici Sanji Putici i ministru državne imovine Goranu Mariću koji su pospješili rješavanje problema, a želim zahvaliti i geodetu Antunu Baulu te odvjetniku Peru Miljasu koji su svoj dio posla odradili vrlo profesionalno", istaknuo je načelnik Lasić te dodao kako početak radova očekuje u najkraćem mogućem razumnom roku.

Foto: Stara zgrada OŠ Cavtat