Vrijedna darovanja Ministarstva državne imovine Metkoviću i Korčuli

Vrijedna darovanja Ministarstva državne imovine Metkoviću i Korčuli

Ministarstvo državne imovine

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan potpisali su u petak u Metkoviću ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Metkoviću prenosi u vlasništvo zemljište površine 18.822 m2 vrijednosti 1.840.000 kuna za izgradnju objekta za zbrinjavanje komunalnog otpada.

Prigodom potpisivanja ugovora ministar Marić je rekao:

"Darivanje imovine županijama, gradovima i općinama nova je politička filozofija, nova kultura hrvatske političke svakodnevice. Ona daje našem društvu dimenziju povjerenja, odgovornosti i bliskosti politike životu. Jedna od okosnica zdrava i kvalitetna življenja je čist okoliš, a ovim ugovorom pokazat će se to u rezervatu života Hrvatske, dolini Neretve. Na vrijednosnoj razini, ovime pokazujemo našu svijest i odgovornost za vlastito tlo pod nogama. I konačno, darivanjem imovine za zdravlje, brinemo za sudbinu naše civilizacije. A time dosljedno za život i budućnost".

Gradonačelnik Milan zahvalio je ministru Mariću na otvorenoj suradnji i učinkovitu rješavanju zahtjeva Grada Metkovića.

"Današnjim ugovorom omogućili smo da u Gradu Metkoviću osiguramo uvjete za odgovorno gospodarenje otpadom. U tu svrhu, provodili smo i projekt „Učimo gospodariti otpadom“ kako bismo educirali i naše građane. Drago mi je da je Ministarstvo državne imovine, na čelu s ministrom Marićem, prepoznalo naš trud i potrebu".

Istom je prigodom ministar Marić, s gradonačelnikom Korčule Andrijom Fabrisom potpisao Ugovor o darovanju nekretnine Gradu Korčuli za uređenje kulturno-izložbenog prostora, vrijednosti 2.560.000 kuna, koji je tom prigodom zahvalio ministru na suradnji i učinkovitosti te dodao:

"Sretan sam zbog ovog ugovora koji puno znači za kulturno-turistički život Korčule, ali i zbog pozitivnog odnosa Vlade RH i Ministarstva državne imovine prema jedinicama lokalne samouprave, pa tako i Gradu Korčuli".