Zbog pandemije koronavirusa odgođena gradnja marine u Lumbardi

Zbog pandemije koronavirusa odgođena gradnja marine u Lumbardi

Davor Puklavec/PIXSELL

Prošle je godine Dubrovačko-neretvanska županija dala koncesiju na pomorskom dobru tvrtki Lučica u Općini Lumbarda za gospodarsko korištenje kopnenog i morskog dijela za izgradnju luke nautičkog turizma. Radovi su trebali započeti početkom ove godine.

"Ipak neće", potvrđuje načelnik općine Igor Kršinić. Razlog je kašnjenje građevinske dozvole i najnovije okolnosti zbog korona virusa.

"Koncesija je na rok od 15 godina i kako se sada planira ulaganje u infrastrukturu akvatorija bi započelo u mjesecu listopadu ove godine, tako da bi slijedeće 2021. Lumbarda dobila 100 novih vezova u nautičkoj djelatnosti, uz investiciju od 8 milijuna kuna te naknadu od 220 tisuća kuna koju je koncesionar dužan uplaćivati uz 4,20 posto od ukupnog prihoda ostvarenog na području marine", nadopunjuje načelnik općine Igor Kršinić, očekujući 20 posto sredstava u općini, jer je tvrtka Lučica u stopostotnom vlasništvu Općine Lumbarda.

"U turističoj sezoni sljedeće godine uz kapacitet luke uz 100 vezova izgradit će se i lukobran", napominje Nedjeljko Lipanović, direktor tvrtke Lučica u Lumbardi, gdje je sada nasuta građevina uz oštećenja duljine oko 170 metara koja zatvara zaštićeni akvatorij luke.