„Živim život bez nasilja“ i u Metkoviću

„Živim život bez nasilja“ i u Metkoviću

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj održava se u četvrtak u Metkoviću

U sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u četvrtak, 15. svibnja u Metkoviću će se održati niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije. 
U jutarnjim satima će u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović za učenike sedmih razreda biti održana interaktivna radionica. Gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja, samo su dio informacija o kojima će se učenicima govoriti tijekom radionice. U Gradskom kulturnom središtu Metković bit će održana i tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“. 
Radi se o kazališnoj predstavi u režiji Zijaha Sokolovića koji je ujedno i UNDP-ev ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje. Ta je predstava dio projekta THE/ARTO, prvi sustavni projekt edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj.