Župan obišao završene radove energetske obnove na Osnovnoj školi Gruda

Župan obišao završene radove energetske obnove na Osnovnoj školi Gruda

Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić obišao je Osnovnu školu Gruda u kojoj su završeni 3.026.683,17 kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi zgrade. Obilazak škole održan je u sklopu programa obilježavanja Dana škole.

Odrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ravnog krova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela vanjske stolarije s energetski učinkovitom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, razdvajanje mjernih mjesta za potrošnju lož ulja za školu i dvoranu.

Župan Dobroslavić je ovom prilikom čestitao vodstvu škole rekavši kako je bio izazovan posao pripremiti ovaj projekt u zadanim rokovima no kako je sve prošlo bez problema. Podsjetio je i kako su nedavno sklopljena i dva nova ugovora ove vrste, za energetsku obnovu OŠ u Metkoviću i OŠ u Staševici, kao i Doma za starije osobe u Vela Luci.

"Vrijednost svih projekata energetske obnove javnih zgrada je preko 13 milijuna kuna", rekao je župan.

Inače, s 37 posto udjela projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata Ministarstva regionalnog razvoj i fondova EU s 31 posto, a 32 posto financirala je Dubrovačko-neretvanska županija.