Županija uložila milijune u poduzetništvo, pomorstvo, turizam i energetiku

Županija uložila milijune u poduzetništvo, pomorstvo, turizam i energetiku

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija u prošloj godini ukupno je u turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku uložila 19 milijuna kuna. Uloženo je više od 30 milijuna kuna, a stvoreni su i preduvjeti za nova ulaganja u pomorsko dobro u vrijednosti većoj od 300 milijuna kuna.

Županija je tijekom prošle godine putem kreditnih linija nastavila poticati poduzetništvo u svrhu čega je u okviru programa „Mjera 1“, Razvoj, Ruralni razvoj uloženo 2,45 milijuna kuna te je putem istih programa uplaćeno pola milijuna kuna subvencija. Također, aktivnostima unutar istog programa malim i srednjim poduzetnicima i tijekom ove godine na raspolaganju je 21,5 milijun kuna. U početnoj fazi realizacije su dva programa iz županijskih proračunskih sredstava: Razvoj u ukupnoj vrijednosti od 10 milijuna kuna, te program Ruralni razvoj u vrijednosti od 2 milijuna kuna. 
Dubrovačko-neretanska Županija u poduzetništvo je uložila gotovo 7 milijuna kuna, izravno ili putem Centra za poduzetništvo i Regionalne razvojne agencije „Dunea“. Važna novost, osim kontinuirane pripreme projekata, je uspostavljanje poduzetničkog inkubatora Dubrovnik - javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.