Županijske vijesti iz Orebića i Trpnja

Županijske vijesti iz Orebića i Trpnja

Foto: Adriana Tomašić/HRT

U nastavku manifestacije „Kulturno ljeto Općine Orebić 2018." u organizaciji Turističke zajednice Općine Orebić večeras će se na orebićkoj šetnici na Obali kneza Domagoja s početkom u 20 sati održati enogastronomska priredba „Okusi Pelješca".

Gostima i namjernica bit će ponuđene slane i slatke delicije pelješkoga kraja, a uz ugostitelje i vinare sudjeluju i članice pelješkog ogranka Lige protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet. Sve će zabavljati Duo Sol iz Korčule.

Ženska klapa Divna u Trpnju koja je nedavno obilježila treću godišnjicu osnivanja i djelovanja priprema se za nastup na 20. jubilarnoj večeri dalmatinske pisme „Kaštelanski đir" 22. ovoga mjeseca u Kaštel Kambelovcu. Trpanjke će na toj klapskoj večeri izvesti skladbu „Pobić ne mogu" koju je na tekst Vesele Dujmić uglazbio maestro Ivan Salečić iz Smokvice koji je i voditelj klape Divna, a aranžman napisao Ante Gašpardi. Za nastup u Kaštel Kambelovcu klapa Divna priprema i popratni spot koji će na lokacijama u Trpnju, Dubi i uvali Divna snimiti glazbenik i snimatelj Matko Petrić.