Županijski preventivni programi za mlade

Županijski preventivni programi za mlade

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

U suradnji Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj i Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Dubrovačko-neretvanske županije u Palači Ranjina održan je sastanak na temu provedbe programa prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih u 2016. godini.

Unutar programa preventivnih i savjetodavnih aktivnosti u odgoju djece i mladih, Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, udrugom za zaštitu djece, mladih i obitelji „ Feniks" te certificiranim edukatorima provodio programe prevencije virtualnog nasilja, prevencije nasilja u mladenačkim vezama i prevencije nasilja nad djecom tijekom 2015. godine.
Raspravljalo se o dosadašnjoj provedbi preventivnih programa, postignutim rezultatima i uočenim problemima. Provedbom ovih programa želi se preventivno djelovati na moguću pojavu te utjecati na smanjenje štetnih ponašanja djece i mladih radi zdravijeg odrastanja mladih naraštaja koji će graditi buduće međusobne i obiteljske odnose utemeljene na poštovanju i razumijevanju.