Županijskoj vatrogasnoj zajednici donirano pet novih kombi vozila

Županijskoj vatrogasnoj zajednici donirano pet novih kombi vozila

Dubrovačko-neretvanska županija

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije je dobila pet novih kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, koja su raspoređena vatrogasnim postrojbama s područja najjužnije hrvatske županije. Prva dva vozila dobili su DVD Korčula i DVD Lastovo.

Vozila su dodijeljena temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica.

Svečana primopredaja prva dva kombi vozila održana je u Zagrebu u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb, a zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korčula Žitomiru Lozici i zapovjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastovo Mariju Frlanu ključeve je uručio ministar Tomislav Tolušić.

Ovoj svečanosti nazočio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić, a svečana primopredaja preostala tri kombi vozila planirana je do kraja lipnja.

Značaj ove donacije za Dubrovačko-neretvansku županiju je izniman, a Vlada Republike Hrvatske pokazala je i na ovaj način da pridaje veliki značaj zaštiti od požara, posebice na priobalju i otocima.

Osim Vladi RH i Ministarstvu poljoprivrede, koje je uložilo velike napore u pomoć obnavljanju vatrogasnog voznog parka, Vatrogasna zajednica DNŽ uputila je zahvalu i predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice Anti Sanaderu, koji je i glavni inicijator ovog projekta.