Županova čestitka

Županova čestitka

Zarko Basic/PIXSELL

Postali smo punopravna članica Europske unije u kojoj uz sudjelovanje kao aktivni sudionici u međunarodnoj politici moramo nastaviti uspješno štititi i promicati svoje nacionalne interese.

Uz Dan neovisnosti čestitku je svim žiteljima Dubrovačkko-neretvanske županije uputio župan Nikola Dobroslavić. Prenosimo je u cijelosti:
"Prošle su dvadeset dvije godina od 8. listopada 1991., povijesnog dana za našu Domovinu kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama. U tim teškim vremenima obrambenog Domovinskog rata, Hrvatska je stekla i izborila svoju neovisnost prinoseći ogromne žrtve. Sjećanje na to razdoblje i na sve poginule u Domovinskom ratu, obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i miru. Prošli smo trnovit put, ali uspjeli smo svi skupa izgraditi neovisnu i stabilnu Hrvatsku poštujući vrijednosti demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti za svakog građanina.
Također, postali smo punopravna članica Europske unije u kojoj uz sudjelovanje kao aktivni sudionici u međunarodnoj politici moramo nastaviti uspješno štititi i promicati svoje nacionalne interese. S uvjerenjem da ćemo i dalje zajedno raditi na dobrobit naše županije i Domovine, svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije srdačno čestitam Dan neovisnosti!“ – stoji u čestitki Dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića.