Župljani slave Dan općine, danas svečana sjednica općinskog vijeća

Župljani slave Dan općine, danas svečana sjednica općinskog vijeća

Radio Dubrovnik

U sklopu programa proslave Dana Općine i oslobođenja Župe dubrovačke danas u 11 sati u velikoj dvorani u zgradi općine u Srebrenom održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se uručiti nagrade ovogodišnjim laureatima: Fani Perun i Zakladi Antuna Miloslavića pok. Luka.

Prije svečane sjednice, u 9 sati bit će položeni vijenci na spomen ploče, nakon čega će uslijediti nastup Mažoretki Župe dubrovačke. Danas će se u Srebrenom od 13 sati održati i tradicionalni boćarski turnir.

Program proslave počeo je u subotu 18. svibnja odbojkaškim turnirom mlađih kadetkinja, a potom je u srijedu 22. svibnja održana dodjela nagrada najboljim župskim sportašima.

Za subotu 25. svibnja u podne u Srebrenom zakazano je otvoreno natjecanje u udičarenju „Felun“, a u 17 sati na Gornjem Brgatu susret branitelja Župe dubrovačke.

U nedjelju 26. svibnja, na sam datum Dana općine, u 11 sati održat će se u Mandaljeni Sveta misa za poginule u Domovinskom ratu, a u 11.45 sati slijedi polaganje vijenaca i molitva na spomen obilježju.

Popodne u 16 sati održat će se u Hotelu Astarea bridž turnir, a pola sata kasnije i prodajna izložba Društva umjetnika „Bruno Bulić“. Od 17 sati u Parku Striježice trčat će se Humanitarni eko kros „Kurenat“, a u isto vrijeme u Čibači se igra prijateljska nogometna utakmica veterana NK Župe dubrovačke i GOŠK Dubrovnika 1919.

U subotu 1. lipnja u 10 sati održat će se eko akcija čišćenja podmorja u Srebrenom u organizaciji Ronilačkog kluba Župa dubrovačka. U nedjelju 2. lipnja u 8 sati na Gornjem Brgatu održat će se turnir u gađanju letećih meta u organizaciji Lovačkog društva Župa dubrovačka, a od 17.30 vozit će se humanitarna Biciklijada u organizaciji Savjeta mladih Općine Župa dubrovačka.

Inače, Općina Župa dubrovačka svoj dan slavi 26. svibnja, jer je na taj datum 1992. godine oslobođena od srpsko-crnogorskog agresora u Domovinskom ratu.